Denne ret er hurtigt blevet én af mine absolut favoritter, og jeg smagte den for første gang under mit ophold i Paris. Det har intet at gøre med fransk mad, men som jeg har fortalt i tidligere indlæg er jeg blevet ret så vild med asiatisk mad - især denne Thailandske en af slagsen. Den er for mig helt perfekt at spise om efteråret, hvor der begynder at blive koldt udenfor. Kombination af varmen fra retten og risene som tilbehør synes jeg er virkelig god. Denne opskrift er ikke en original opskrift på Panang, men blot mit bud. Den smager til gengæld efter min mening vildt godt!

Dette skal du bruge til Panang - 2 personer:

  • 400 gr kylling
  • 500 ml god kokosmælk
  • Saften fra 1/2 citron
  • 6 – 8 kaffir limeblade
  • 2-3 spsk Panang karry paste - alt efter hvor stærk du vil have den
  • Smagsneutralt olie
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • Salt
  • Ris som tilbehør - denne gang brugte jeg vilde ris
  • Evt. frisk chili

Jeg køber både kokosmælk, limeblade og panang karry paste hos min lokale specialbutik.

    Fremgangsmåde:

    Start med at skylle den røde peberfrugt og skær den sammen med løgene i fine strimler. Kyllingen skæres også i små stykker. Steg nu grøntsagerne i en gryde med olie i et par minutter, og herefter tilsættes kyllingen. Når kyllingen har stegt i et par minutter tilføjer du Panang karry pasten, som røres godt rundt med grøntsagerne og kyllingen. Nu tilsætter du kokosmælk og rører igen godt rundt. Du kan evt. gemme en smule kokosmælk til at pynte retten med. Tilføj limeblade og saften fra en halv citron. Lad nu retten simre i en halv times tid på lav varme og smag til undervejs med salt og evt. frisk chili, hvis du ønsker den stærkere. Husk at koge ris ved siden af, som anvist på pakken. Jeg håber, at I kan lide den, så meget som jeg gør. Velbekomme!

    Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

    Likes

    Comments