Hvor er jeg bare blevet fan af koldhævede boller! Jeg synes simpelthen at det er genialt, at du blot kan bruge 10-15 min på at lave dejen om aftenen, og så nemt få lune boller næste morgen. Jeg synes selv, at jeg er kommet frem til den bedste og nemmeste opskrift på sådan nogle, og de er altså virkelig lækre!

De bedste og nemmeste koldhævede boller:

  • 5 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 4 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel
  • 1, dl blanding af havregryn og græskarkerner
  • 1 tsk salt


Dette gør du om aftenen:

Rør vand og gær sammen i en stor skål. Tilsæt grahamsmel, havregryn, græskarkerner og salt. Jeg rører denne opskrift sammen med en grydeske. Nu tilsættes hvedemel lidt efter lidt og dejen må gerne være en smule klistret. Dæk nu skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og sæt den herefter på køl.

Dette gør du om morgenen:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og fordel nu dejen til boller med en spiseske på en bageplade med bagepapir. Top bollerne med græskarkerner, og når ovnen er varm, sættes bollerne ind i omkring 15 minutter. God fornøjelse, og rigtig dejlig weekend - nu er det jo rigtig oplagt at bage sådan en omgang!


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments