Jeg er efterhånden blevet rigtig fan af asiatisk mad, og spiser det oftest gerne et par gange om ugen til frokost. Vi har nemlig et par rigtig gode vietnamesiske restauranter tæt på arbejdet - jeg kan simpelthen bare ikke få nok, haha. Jeg vil derfor dele en opskrift på Bò Bún med jer i dag, som er en vietnamesisk nuddelsalat. Jeg lavede den til min søde nabo Daniel og mig igår aftes og vi sad på altanen og nød den i dejligt forårsvejr.

Dette skal du bruge til Bo Bun – 2 personer:

  • 2 gulerødder.
  • 3 store salatblade.
  • En tredjedel af en agurk.
  • En god håndfuld bønnespirer.
  • Risnudler, gå herefter de runde og ikke de flade - og ikke de helt tynde.
  • 250 gr kød i strimler efter eget valg. Jeg brugte her lakeret svinekød.
  • 4 små forårsruller.

Topping:

  • Koriander.
  • Mynte.
  • Hakkede peanuts.
  • Frisk chili eller andet topping efter ønske.

Saucen:

  • 0,5 citron.
  • 3 spsk vand.
  • 2-3 spsk nuoc-mâm (obs. den er ret kraftig i smagen).
  • 2 spsk vineddike.
  • 1 tsk sukker – start med dette og tilføj mere, hvis du ønsker den sødere.


Fremgangsmåde:

Start med at marinere kødet som du ønsker det og lad det trække i en halv times tid. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og sæt forårsrullerne i ovnen når den er klar. Gør grøntsagerne klar ved at skylle dem. Skræl og skær nu agurk og gulerødder i fine strimler, samt riv salaten i mindre stykker. Imens du steger kødet kan du sætte risnudlerne i varmt vand - de skal dog ikke have særlig lang tid (husk at følge anvisningen på pakken).

Placer salaten i bunden af en skål, hvor de færdige nudler kommer ovenpå. Top nu med grøntsager, kød og sidst men ikke mindst krydderurter, hakkede peanuts og forårsruller, som du skærer i skiver (jeg deler dem normalt i 3, alt efter størrelsen). Laver du saucen selv er det egentligt bare at blande ingredienserne sammen og smage den til med sukker, vand og eddike. Du kan tilføje lidt revet gulerod og chili i, men er ikke en nødvendighed. Når saucen er klar hældes den lidt ad gangen over skålen med Bò Bún, alt efter hvor meget du ønsker. Opskriften er frisk, smager dejligt, den nem at lave og så er den ovenikøbet ret sund. Velbekomme!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments